Så mår du bättre med hälsosamma val

Att förbättra din hälsa kan vara en utmaning, men genom att komplettera kosten med rätt kosttillskott och implementera goda livsstilsvanor kan du få en stark och hälsosam kropp. Vitaminer och mineraler spelar en central roll i den hälsosamma livsstilen.

Det är många faktorer som avgör om du har en hälsosam kropp och livsstil. En viktig sak för att bibehålla en hälsosam kropp är att ge den tillräckligt med vitaminer och mineraler. De behövs även för att stödja alla kroppens funktioner. Att äta bra mat är en grundplåt för att få i dig näring, men ibland räcker det inte hela vägen. För att säkerställa att du verkligen uppfyller kroppens basala behov av vitaminer och mineraler kan du komplettera din mat med kosttillskott. Ett kosttillskott som ger goda hälsoeffekter är vitaepro som innehåller ingredienser som alla har en gynnsam effekt på några av kroppens viktiga funktioner.

Eftersom Vitaepro har en unik sammansättning av ingredienser kan du med endast det kosttillskottet få många goda effekter.

Vitaepro kan bidra med:

  • starka leder och muskler
  • att hjärtat fungerar optimalt
  • ett starkt immunsystem
  • att skydda cellerna
  • mer energi

Kosttillskott är en del av en hälsosam livsstil

Kosttillskott är en fantastisk källa till näringsämnen som många gånger är svår att få i sig genom livsmedel. Att ta kosttillskott kan även vara positivt för specifika hälsotillstånd eller för att kunna öka träningsprestationen. Det viktiga med kosttillskott är att ta dem på rätt sätt och rätt dos. Du bör följa de specifika anvisningarna som finns på förpackningen. Läs även alltid igenom innehållsförteckningen innan du tar ett tillskott. Det är för att du inte ska äta något du inte tål. Du kan alltid rådfråga en läkare eller ta ett blodprov för att ta reda på om du har brist på något specifikt. Om du har brister behöver du omgående försöka fylla depåerna igen.

Olika livsstilsfaktorer kan öka behovet av kosttillskott

Kosttillskott bör aldrig vara en ersättning för en hälsosam diet. Det ska vara ett komplement till en kost som är rik på frukt, grönsaker, fullkorn, fisk och skaldjur. Även om du äter bra behöver det inte betyda att du ger kroppen det den behöver. Olika livsstilsfaktorer kan göra att du behöver tillskott. Exempelvis att ha ett stressigt liv kan öka behovet av kosttillskott. Du kan när du stressar göra av med mer mineraler än du kan tillgodose kroppen med genom dina måltider. Hälsoproblem som celiaki kan också öka behovet av tillskott.

Andra faktorer som bidrar till en god hälsa

Förutom att förse kroppen med vitaminer och mineraler är en aktiv livsstil också betydelsefullt för ett hälsosamt liv. Du behöver också ta hand om din mentala hälsa och sova gott om natten för att må riktigt bra. När det gäller fysisk aktivitet rekommenderar Folkhälsomyndigheten alla vuxna att motionera ungefär 2,5 till 5 timmar i veckan. För att kunna skapa dig ett hälsosamt liv är ett tips att skapa en hälsoplan. Tänk på att inte förändra allt på samma gång utan ta en sak i taget. Exempelvis börja med kosten för att sedan komma igång med träningen.