Så blir begravningen trygg och vacker

En begravning är ett sätt att ta farväl av en person som inte längre finns. För att begravningen ska bli fin och värdig krävs det en del planering. Om du inte orkar planera allt själv kan du få bra hjälp av en begravningsbyrå.

Svart kista och vita liljor ovanpå. Avsked och begravningsceremoni.När en nära person dör efter att ha varit sjuk påbörjas en sorgeprocess. Även om det finns en viss lättnad kring att kämpandet är över kan sorgen komma som ett slag i magen. Samtidigt som sorgen ska hanteras måste även vissa praktiska saker göras. Det är inte alltid enkelt att exempelvis planera en begravning och göra bouppteckning när sorgen är som starkast. Som tur är finns det professionell hjälp att få. Ett tips är att vända dig till Fenix Begravning i Borås om du vill ha stöd gällande begravningen.

Sörj utan stress

Med Fenix Begravning vid din sida kan du ta dig an sorgearbetet utan att känna stress eller oro. De finns där för dig genom hela processen och kan ge dig både lugn och trygghet. Du kan välja att planera begravningen tillsammans med dem via telefon, online eller personligen på något av deras kontor. Fenix Begravning erbjuder en heltäckande service och du kan få ett fast pris utan några dolda kostnader vilket är perfekt om dödsboet har lite pengar. De har en lång erfarenhet och kan därför utifrån dina önskemål skapa en fin och värdig begravning.

Ta reda på om det finns några önskemål

Det är många människor som före sin död skriver ner sina önskemål kring hur de vill begravas och hur de vill att själva ceremonin kring begravningen ska utformas. Det kan finnas önskemål kring allt från musik till gravsten. Det är alltid viktigt att ta hänsyn till önskemålen. Vita Arkivet och Livsarkivet är två ställen där en person kan skriva ner och spara önskemål. Där kan du kika om du inte vet om din anhörige har lämnat några önskemål.

Tips för en fin och respektfull begravning:

  • Ta hänsyn till den avlidnes önskemål.
  • Planera begravningen utifrån den avlidnes personlighet.
  • Hedra personen som inte finns mer genom exempelvis musik, bilder och blommor.