Så arbetar du som vårdpersonal på dina villkor

Sveriges vårdpersonal går på knäna och får inte betalt för sitt slit av regionerna. För vårdpersonal som brinner för sitt yrke och vill stanna i branschen finns det dock bra alternativ som ger trygga villkor och bra lön. Att arbeta för ett bemanningsföretag som värdesätter vårdpersonal högt ger mer fritid och mer pengar i plånboken.

Situationen för landets vårdpersonal är ansträngd. Det finns för få utbildade undersköterskor, sjuksköterskor och läkare som vill och kan arbeta inom vården. Det gör att arbetspassen blir långa samtidigt som lönen för framför allt undersköterskor och sjuksköterskor inte överensstämmer med arbetsuppgifterna. Om du vill arbeta mer på dina villkor ska du arbeta åt ett bemanningsföretag, hitta ditt nästa uppdrag inom vårdbemanning här.

Arbeta med bättre villkor

Genom att arbeta för ett bemanningsföretag kan du som jobbar inom vård och omsorg få bättre lön och villkor. Oavsett vilken yrkesroll du har finns det attraktiva erbjudanden. Du kan via ett bemanningsföretag hitta det perfekta uppdraget för dig. Det är även möjligt att ta ett uppdrag under en specifik tidsperiod för att sedan byta arbetsplats och uppdrag. Det gör att ditt arbete även blir variationsrikt och du bygger upp en bred och stor erfarenhetsbank.

Hitta gott om jobb

Det läggs allt mer pengar på inhyrd sjukvårdspersonal idag. Regionerna har främst lagt pengar på inhyrda läkare, men de senaste åren har mer pengar även lagts på att hyra in sjuksköterskor. Det tillsammans med bristen på vårdpersonal gör att det alltid finns jobb. Förutom att du kan jobba med arbetsuppgifter du verkligen vill som inhyrd vårdpersonal kan du även tjäna betydligt mer pengar på att arbeta för ett bemanningsföretag.

Jobba mer flexibelt

Erbjudanden är som sagt väldigt många när du väljer att kliva över till ett bemanningsföretag. Om du vill arbeta för ett bemanningsföretag är det betydelsefullt att du väljer ett bolag som erbjuder kollektivavtal. Flexibiliteten som du kan få när du blir hyrsjuksköterska eller hyrläkare går inte att få när du arbetar för regionen. Många som väljer att gå över till ett bemanningsföretag känner att de får friheten tillbaka och är rätt värderade.