Gita Rajan är årets "Vårdhjälte"!

Publicerad: 2019-12-19

GitaNYStort grattis till läkaren Gita Rajan, grundare av Wonsa och även knuten till APC, som är utsedd till "Årets vårdhjälte" på Svenska hjältar-galan för sitt arbete med att hjälpa personer som utsatts för sexuella övergrepp. Den 18 december tog hon emot priset på tv-sänd gala.

Sedan år 2015 driver läkaren Gita Rajan mottagningen Wonsa (World of no sexual abuse), en ideell organisation med målsättning att göra psykologisk vård efter sexuella övergrepp tillgänglig över hela landet. Nu hyllas hon för sina insatser. Den 18 december tog hon emot Svenska hjältars pris som ”Årets vårdhjälte” på den tv-sända galan.

Parallellt till arbetet med Wonsa är hon knuten till Akademiskt primärvårdscentrums enhet "Våld i nära relationer" och Karolinska Institutet där hon bland annat utvärderar behandlingsmetoden som Wonsa arbetar utifrån.

Juryns motivering – Årets Vårdhjälte 2019:
Gita är en hjälte för att hon grundat och helt ideellt driver Wonsa. En organisation som ger människor som utsatts för sexuella övergrepp en chans till vård och terapi.

Verksamhet:
Övergripande
Publicerad av:
Daphne Macris
Datum:
2019-12-19